Tietoa kirkastamassa: SCS-persoonallisuus­testi

Navigointivalikkoon ↓

SCS-persoonallisuus­testi

julkaistu testi, sovellus

Tee SCS-persoonallisuustesti täällä: http://scspersonality.com/

SCS Huhtikuun alun kunniaksi esittelen taas aivan jotain uutta: SCS-persoonallisuustesti[1] on tuore ja erilainen tapa arvioida miten eroat muista ihmisistä. SCS-persoonallisuustestin täyttäminen kestää alle minuutin, ja se tunnistaa huikeat 27 eri persoonallisuustyyppiä. Sen ominaisuudet määrittyvät dynaamisesti vastaajien mukaan – testi siis kykenee sopeutumaan yhteiskunnallisiin muutoksiin, ja tarkentuu sitä täsmällisemmäksi mitä usempi ihminen siihen vastaa!

Olen kehittänyt[2] testin jo vuoden 2013 syksyllä, minkä jälkeen se on maannut netin syövereissä ja kerännyt hiljalleen vastauksia. Tällä hetkellä testi on tehty yli 1500 kertaa. Tämä tarkoittaa että sen tuloksilla alkaa olla jo jonkin verran tilastollista voimaa.

Testissä tuskin on mitään psykologista tai psykometristä järkeä, eikä se luultavasti kerro mitään oikeasti hyödyllistä vastaajastaan. Se on kuitenkin hienonnäköinen, tilastollisesti validi, ja sen tulossivu on kirjoitettu huolellisesti olemaan sanomatta mitään hyödyllistä. Ja mistä sitä tietää – ehkä ihmiset, jotka vastaavat tykkäävänsä pienistä oransseista ympyröistä ovatkin erilaisia kuin ihmiset, jotka tykkäävät suurista sinisistä neliöistä![3]

Huomioita

[1] SCS on lyhenne sanoista “Shape, Color, Size”.

[2] Tai siis, kröhöm, olen ollut osana testin kehitystyöryhmää – sen johtavana tutkijana, ohjelmoijana, ja graafisena suunnittelijana. Kehitystyöryhmässä ei välttämättä ole ollut muita jäseniä.

[3] Kirjoitushetkellä pienet oranssit ympyrät ovat poikkeuksellisen romanttisia ja hiljaisia; suuret siniset neliöt nokkelia ja kunnianhimoisia.