Tietoa kirkastamassa: Pääkaupunkiseudun äänet 2015

Lisätietoa ↓
Navigointivalikkoon ↓

Pääkaupunkiseudun äänet 2015

julkaistu politiikka, vaalit, Helsinki, Uusimaa, kartta

Tämä äänestysanalyysityökalu on jatkoa vuoden 2011 tuloksia visualisoineille Helsingin sekä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten äänestystyökaluille. Työkalua voi käyttää ehdokkaiden tai puolueiden kannatusten tutkimiseen, tai vaikkapa oman vaalistrategian kehittämiseen tulevia vaaleja ajatellen.

Voit käyttää karttaa seuraavasti:

  • Äänestysalueen väri kertoo, mikä valituista puolueista sai eniten ääniä alueella. Värin intensiteetti viestii siitä, kuinka suuren osan kannatuksesta valitut puolueet/ehdokkaat ylipäänsä saivat. Voit muuttaa värjäystä rajaamalla sivupalkista näkymään vain tietyt puolueet tai ehdokkaat. -nappia painamalla näet kaikki puolueen ehdokkaat ja voit tehdä yksityiskohtaisempia rajauksia. Eduskuntaan päässeet ehdokkaat on korostettu.
  • Näet tarkempia tietoja äänestysalueesta klikkaamalla sitä kartasta. Tämä päivittää piirakkadiagrammin ja siihen liittyvät äänimäärät. Shift-klikkaamalla voit valita useita alueita yhtä aikaa.

Kartalla on myös neljä ei-maantieteellistä äänestysaluetta; Helsingin Ä-alue 090A ja 090B sekä Vantaan Lummetie ja Espoon Avoin alue. Nämä on merkattu neliöinä varsinaisten kuntarajojen ulkopuolella, ja niihin kuuluvat tyypillisesti sellaisten äänestäjien äänet, joilla ei ole selkeää kotiosoitetta kunnan alueella.